PROTOKOL V OBCI | VE FIRMĚ
Korporátní identitu tvoří také vystupování na veřejnosti, ohleduplné způsoby i vstřícné prostředí.
Jednoduše o denně používaných pravidlech společenského styku při běžných i speciálních událostech. Prakticky o vlastních specificích a podmínkách a jejich zohlednění v souboru užívaných pravidel. Netradičně o vytvoření vlastního protokolu - uceleného souboru pravidel pro denní použití při běžných i výjimečných situacích, zaměřených na profesionální přípravu i průběh všech plánovaných událostí v předem očekávané podobě.
Určeno pro: nejvyšší představitele a jejich nejbližší spolupracovníky v obci či ve firmě.
Cílová dovednost: schopnost týmu používat ucelený souboru pravidel, zpracovaný do vlastního protokolu instituce.- etiketa,protokol: význam, účel, obsah
- pravidla: přednosti, pořadí, zasedací pořádek
- role: hostitel, host, protokol, dodavatel
- setkání: představení, pozdrav, oslovení, podání ruky, small talk, květina, dar
- cíl: cíle hostitele, hosta, kombinace cílů
- čas: příprava, průběh, časová rezerva
- zdroje: finanční - rozpočet, lidské - realizační tým, materiální
- interakce: zadavatel, realizátor, pozice zadavatele a realizátora
- komunikace: tým, hostitel, host, příprava hostitele a hosta
- prostředí: venkovní prostor, budova, místnost, roční období, úprava, výzdoba, vlajka
- společenské podniky: rekapitulace typů společenských podniků a jejich specifik
- obec (firma) a církev: protokolární praxe v prostředí církve
- zahraniční host: specifika setkání se zahraničním hostem
- chráněná osoba: specifika setkání s chráněnou osobou
- externí služby: stravování, tlumočení, moderování
- písemnosti: pozvánka, vizitka, cedulka, uvítací karta, menu, zasedací pořádek, děkovný dopis
- scénář: popis akce, časový harmonogram, technicko-organizační příprava, písemnosti; praktická ukázka 5 vybraných scénářů
- odívání: typologie dresscode (+ praktická ukázka vybraných tří typů dresscode)
- stolování: dodavatel, servis, založení stolu, menu, servis (3 typy stravování, z toho 1 x čtyřchodový oběd)
Obsah připraven pro úroveň znalostí:
- základní znalost etikety a protokolu
- 8
- 3 pracovní dny (mezi dny tři týdny rozestup) = 24 hodin kurzu + 4 hodiny konzultace
- aktuálně není vypsán
- -----
- po domluvě se zadavatelem; pro veřejnost není vypsán
- 8:30 hod. - 16:30 hod.
- představení, praktická ukázka a procvičení vybraných pravidel
- podklady k obsahu kurzu, včetně praktických ukázek a příkladů z praxe
- brožuru "Protokol v obci l ve firmě" - tištěný podklad
- scénáře vybraných akcí, přílohy scénáře - elektronický podklad
- certifikát Diplomatické akademie Praha o absolvování kurzu (akreditace MV ČR, MŠMT ČR)
- 10.500,- Kč | účastník
- na přání zadavatele lze vytvořit individuální obsah kurzu